be / nl

SNA Europe

Een eeuw toewijding is het minste dat we bieden.

SNA Europe logo SNA Europe

We bouwen al meer dan 150 jaar langdurige relaties met klanten en distributeurs. We hebben de ervaring en de knowhow om hier tot aan de volgende eeuw en daarna mee verder te gaan.

Welkom bij SNA Europe

Ons bedrijf vormt het hart van het verhaal over gereedschappen

De vervaardiging van gereedschappen is een fascinerende combinatie van rauwe basiselementen en de meest moderne technologie. Handgereedschappen bestaat al 2,5 miljoen jaar en sommige ervan zijn de afgelopen 100 jaar zo op het eerste gezicht niet veranderd. Ze worden echter doorlopend verder ontwikkeld voor wat betreft materialen en productieprocessen, waarin we ons richten op innovatie, ergonomie en prestaties.

Onze producten zijn ontworpen voor professionals in uiteenlopende industrieën, zoals luchtvaart, olie & gas, metaalzagen, de bouw, de automobielsector, groenvoorziening en wijngaarden. We produceren het merendeel van onze producten in onze eigen fabrieken, die door Europea zijn verspreid. Onze partnerdistributeurs leveren ze aan de professionele eindgebruikers, evenals aan kieskeurige particuliere gebruikers.

Wij streven ernaar een onfeilbaar bedrijf te blijven, boven alles professioneel, een bedrijf dat bijdraagt aan het welzijn van mensen door het aanbieden van de meest gewaardeerde productiviteitsoplossingen ter wereld.

Marian T. Wells foto Marian T. Wells President, SNA Europe Group

De geschiedenis van SNA Europe

Een eeuw toewijding aan onze klanten.

We richten ons al sinds de tijd dat de eerste handgereedschappen in 1850 in Zweden werden geproduceerd, op onze klanten en partners. Verken de tijdslijn van SNA Europe om te ontdekken hoe meer dan 150 jaar geschiedenis onze expertise in partnerschap heeft gevormd.

 • Lindström wordt opgericht in Eskilstuna (Zweden). Het gereedschap waar de voorkeur aan wordt gegeven in de medische instrumenten-sector, voor horlogemakers en sieraadkunstenaars.

 • De eerste productie van de eerste zaagbladen van Bahco begint op basis van het hoogwaardige staal dat voorheen werd gegoten om er vishaken van te maken.

 • Uitvinding van de verstelbare moersleutel.

 • Irimo wordt opgericht in Spanje

 • Het op de markt brengen van het bi-metalen zaagblad Sandflex® luidde een nieuw tijdperk in voor de technologie van metaalzaagbladen.

 • Bahco presenteerde ERGO™. Onze gereedschappen zijn de enige keuze voor professionals die weten dat alleen het beste goed genoeg is.

 • Ergo-ratel

 • Herramientas Eurotools en Bahco Group sloten zich aan bij Snap-on Incorporated en fuseerden tot SNA Europe.

 • Het Tool Management System wint een zilveren medaille voor innovatie.

 • De opslag-HUB, een state-of-the-art gereedschapswagen die voldoet aan Europese normen.

De aanwezigheid van SNA Europe

Europese makelij. Wereldwijd cliënteel.

Dankzij onze focus op Europese productie, verkoop en distributie bevinden we ons in een ideale positie om u de beste Europese merken aan handgereedschappen te bieden. Onze wereldwijde aanwezigheid reikt echter van Santiago in Chile tot Auckland in Nieuw-Zeeland. Daarom kunnen we ons gereedschap, ongeacht waar ter wereld het nodig is, leveren via mensen die de plaatselijke markt begrijpen.

 • Verkoopkantoren
 • Fabrieken
 • Distributiecentra
SNA Europe logo

Partnerschappen

Voor een groeiend bedrijf Omdat uw succes ons succes is

We werken hard aan onze partnerschappen en bekijken voortdurend hoe we uw onderneming kunnen uitbouwen, nu en in de toekomst. Uw reputatie is de onze. Voor hoogwaardig gereedschap. Voor duurzaamheid en betrouwbare levering. Gedurende 100 jaar en meer. Samenwerking is ons vak, en het is ons privilege om dit met u te delen.

 • wereldwijd pictogram
  Wereldwijde aanwezigheid

  In de laatste honderd jaar hebben we een bedrijf opgebouwd dat de middelen kan leveren om een rendabele samenwerking voor de toekomst op te bouwen.

 • innovatie-pictogram
  Innovatie

  Dankzij continu onderzoek en ontwikkeling staat u aan het voorfront van ergonomisch ontwerp en technische innovatie met Europa's toonaangevende assortiment handgereedschappen.

 • professioneel-pictogram
  Professionaliteit

  We zijn gemotiveerd om samen met u uw bedrijf te laten groeien. En dat doen we op basis van kennis, kwaliteit, integriteit en efficiëntie.

 • verkoop-pictogram
  Verkoopondersteuning

  We streven ernaar uw verkoop te optimaliseren door continue gebruikergestuurde marketing, productdemonstraties, technische ondersteuning, merchandising en merkopbouwende activiteiten.

 • expertise-pictogram
  Expertise

  Onze partners zijn leiders in hun vak, met de nodige gespecialiseerde kennis en ervaring om uw bedrijf verder te helpen ontwikkelen.

Ons moederbedrijf

SNA Europe logo Snap-on

Passie voor het allerbeste gereedschap

In 2005 fuseerden Herramientas Eurotools SA en Bahco Group AB, twee gereedschapsfabrikanten van de group Snap-on Incorporated sinds respectievelijk 1995 en 1999, samengevoegd tot SNA Europe.

Snap-on Inc. werd opgericht in 1920 en is gevestigd in Kenosha (VS). Snap-on Inc. was de eerste gereedschapsfabrikant die verwisselbare sleutels en grepen van moersleutels maakte en verkocht. Sindsdien vormt de passie om waardevolle productieoplossingen wereldwijd aan te bieden, het hart van onze filosofie.

Vandaag de dag is Snap-on Inc. een wereldwijd toonaangevende innovator, fabrikant en verkoper van gereedschap, apparatuur, diagnosemiddelen, reparatiegegevens en systeemoplossingen voor professionele gebruikers die kritieke taken uitvoeren op verschillende gebieden in de sectoren van de luchtvaart, ruimtevaart, landbouw, constructie, mijnbouw, natuurlijke hulpbronnen en stroomvoorziening. In 2014 stelde Snap-on 11.400 personen wereldwijd te werk en behaalde het een netto verkoopcijfer van 3,3 miljard dollar, met een nettowinst van 421,9 miljoen dollar.